Zorgen moet je DOEN! Niet maken

Zorg en zuivel, een en al gezondheid!

 

Wij maken een gebaar!
Unieke zorgboerderij waar men de NGT "spreekt"

 

Wij bieden kleinschalige zorg aan op ons familiebedrijf. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht in een veilig en vertrouwde omgeving.
Wanneer je kiest voor een dagbesteding op een zorgboerderij zal dit een zeer positieve uitwerking hebben op jouw gezondheid. De rust, ruimte en regelmaat, gecombineerd met de vele nuttige (buiten)activiteiten verhogen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor heeft vorm van zorg een goede uitwerking op jouw zelfstandig functioneren.

Wij gunnen jou al het aangename van het boeren leven op het platteland. Uiteraard kijken we bij alle werkzaamheden naar jouw persoonlijke behoeften en kunnen. Er is voor iedereen altijd wel wat te doen of te beleven!

Bij ons dragen we samen de zorg voor de dieren, planten en medemens. Je bent gewoon jezelf!


Doelgroepen

  • Ben jij tussen de 18 en 100 jaar oud en niet rolstoelafhankelijk, dan kan je bij ons voor dagbesteding in groepsvorm terecht. Individuele begeleiding mogelijk in overleg.
  • Sinds 2021 kunnen ook doven en slechthorenden bij ons terecht op de zorgboerderij.
  • Je kan bij ons terecht met PGB, Zorg In Natura (ZIN), WLZ of op particuliere basis.

Heb je nog geen indicatie en wil je deze wel aanvragen? Dan helpen wij jou daar graag mee. Bel gerust even voor meer informatie.

Jongvolwassenen, volwassenen en ouderen, die een zinvolle en positieve dagbesteding zoeken en die het fijn vinden om ‘naar eigen vermogen’ met dier, plant en/of mens te werken kunnen meerdere dagdelen per week bij ons: ervaren, ontdekken, genieten en meedoen.
Melk en Zuivel, één en al gezondheid!
Zorgboerderij Klein Rosinkhof biedt Unieke kleinschalige Dagbesteding aan iedereen die zich thuis voelt op het platteland. Bent u tussen de 18 en 101 jaar oud en houdt u van dieren, natuur en het buitenleven? Neem dan gerust contact op voor meer informatie en kom eens een keertje kijken!

Onze zorgboerderij biedt naast horende deelnemers dus ook een plek aan slechthorende en dove deelnemers. Naast gesproken Nederlands wordt er ook gecommuniceerd d.m.v. de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Graag heten wij iedereen van harte welkom en stemmen wij daarom graag onze communicatie daar op aan. Iedereen is uniek met zijn/haar eigen kwaliteiten. Dit schept een enorme inspirerende en leerzame omgeving.

Het doel is om het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen bij werknemers op te bouwen door hen een nuttige rol te bieden en deel uit te laten maken van alle processen, patronen en activiteiten  op de boerderij en hen tevens de mogelijkheid te bieden tot participatie in de samenleving.

Op de boerderij is veel te beleven en te ontdekken, waardoor alle zintuigen geprikkeld worden.
De werkzaamheden en activiteiten bieden vele mogelijkheden aangaande het structureren van de tijd (zoals het herkennen van de dagdelen, dagen en seizoenen), stabiliseren of ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Zorgen moet je doen, niet maken!

De boerderij kan voor ouderen erg vertrouwd en herkenbaar zijn, doordat het een binding met vroeger geeft, of aansluit bij een agrarische levenswijze. De oudhollandse sfeer draagt hier nog extra aan bij.

Kwaliteit

De zorgboerderij is lid van Boer En Zorg in Noord Nederland (BEZINN). Bij BEZINN aangesloten zorgboerderijen hebben het kwaliteitskeurmerk ‘kwaliteit laat je zien’ van de landelijke Federatie Landbouw en Zorg (FLZ).
Met dit keurmerk voldoet Klein Rosinkhof  aan de Kwaliteitswet Zorginstellingen, ARBOwet, Zoonosekeurmerk, Wet klachtenrecht, Wet Bescherming Persoonsgegevens en Wet medezeggenschap van clienten.
Dit houdt in dat alle aangesloten zorgboerderijen werken met persoonlijke zorgplannen en leerdoelen, dat er gekwalificeerde begeleiders in dienst zijn en dat de locaties voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen.

Kijk voor onze meer informatie en onze klachten,- en privacyregeling op: zorgboeren.nl/zorgboerderijen/klein-rosinkhof

 

Meer foto's

Fotoalbum

Klein Rosinkhof

Gebarentaal
Maak het verschil - Maak een gebaar!

Altijd al willen leren? Het kan nu! In Dwingeloo!
Kennismakingscursus NGT
Wekelijks op woensdag ochtend -  7 lessen

Start 19 januari - Geef je nu op!

Routebeschrijving Contact opnemen
Ambachtelijke likeuren van Rosinkhof

Mobiele Zorgboerderij
Klein Rosinkhof

 

 
'We hebben een fantastische middag gehad, onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de komst van de dieren. De manier waarop het geheel werd gepresenteerd door Marjolein was veelomvattend, de boerderij beleving was goed te voelen en te merken. Voor herhaling vatbaar!'
 
Icare woonvoorziening Dekelhem te Gieten
Meer informatie