Zorgen moet je DOEN! Niet maken

Je zelf zijn!

Wanneer je kiest voor een dagbesteding op een zorgboerderij zal dit een zeer positieve uitwerking hebben op jouw gezondheid. De rust, ruimte en regelmaat, gecombineerd met de vele nuttige activiteiten verhogen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor heeft vorm van zorg een goede uitwerking op jouw zelfstandig functioneren.

Wij gunnen jou al het aangename van het boeren leven en combineren dit met de sociale activiteiten van de mobiele zorgboerderij, de proeverijen en de boerderijwinkel. Uiteraard kijken we bij alle werkzaamheden naar jouw persoonlijke behoeften en kunnen.

Bij ons ben je geen zorgvrager meer, maar draag jij juist de zorg voor de dieren, planten en medemens. Je bent gewoon jezelf!


Doelgroepen

Ben jij tussen de 18 en 100 jaar oud en niet rolstoelafhankelijk, dan kan je bij ons voor dagbesteding in groepsvorm terecht.

Je kan bij ons terecht met PGB, Zorg In Natura (ZIN), WLZ of op particuliere basis.
Heb je nog geen indicatie en wil je deze wel aanvragen? Dan helpen wij jou daar graag mee. Bel gerust even voor meer informatie.

Jongvolwassenen, volwassenen en ouderen, die een zinvolle en positieve dagbesteding zoeken en die het fijn vinden om ‘naar eigen vermogen’ met dier, plant en/of mens te werken kunnen meerdere dagdelen per week bij ons: ervaren, ontdekken, genieten en meedoen.

Het doel is om het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen bij werknemers op te bouwen door hen een nuttige rol te bieden en deel uit te laten maken van alle processen, patronen en activiteiten  op de boerderij en hen tevens de mogelijkheid te bieden tot participatie in de samenleving.

Op de boerderij is veel te beleven en te ontdekken, waardoor alle zintuigen geprikkeld worden.
De werkzaamheden en activiteiten bieden vele mogelijkheden aangaande het structureren van de tijd (zoals het herkennen van de dagdelen, dagen en seizoenen), stabiliseren of ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Meedoen in de samenleving!

De boerderij kan voor ouderen erg vertrouwd en herkenbaar zijn, doordat het een binding met vroeger geeft, of aansluit bij een agrarische levenswijze. De oudhollandse sfeer en boerderijwinkel dragen hier nog extra aan bij.

Kwaliteit

De zorgboerderij is lid van Boer En Zorg in Noord Nederland (BEZINN). Bij BEZINN aangesloten zorgboerderijen hebben het kwaliteitskeurmerk ‘kwaliteit laat je zien’ van de landelijke Federatie Landbouw en Zorg (FLZ). Dit houdt in dat alle aangesloten zorgboerderijen werken met persoonlijke zorgplannen en leerdoelen, dat er gekwalificeerde begeleiders in dienst zijn en dat de locaties voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen.

BEZINN

De organisatie BEZINN bestaat uit een vereniging die meer dan 160 zorgboeren vertegenwoordigt en een stichting met een AWBZ erkenning die verantwoordelijk is voor de uitvoering van financiële en administratieve taken rondom zorgfinanciering. 

Tevens is de zorgboerderij via BEZINN aangesloten bij de landelijke klachtencommissie.

Meer foto's

Fotoalbum

Klein Rosinkhof

Mobiele Zorgboerderij
Klein Rosinkhof

 

 
'We hebben een fantastische middag gehad, onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de komst van de dieren. De manier waarop het geheel werd gepresenteerd door Marjolein was veelomvattend, de boerderij beleving was goed te voelen en te merken. Voor herhaling vatbaar!'
 
Icare woonvoorziening Dekelhem te Gieten
Routebeschrijving Contact opnemen
Ambachtelijke likeuren van Rosinkhof

Nieuws!

Ambachtelijke advocaat

Van heinde en verre kent men 'Rosinkhof', waar op ambachtelijke wijze verschillende soorten zachte roomadvocaat bereid worden. Vanaf 2020 kunt u hiervoor terecht bij Boerin Agnes.

Meer informatie