Ervaar de unieke boerderij beleving!

De boer op? Wij brengen onze boerderij naar u!

Niets kan op tegen de heilzame werking van het leven op de boerderij: het genieten van de seizoenen, de geur van gras, bloemen en mest, het gevoel van zand en stro in je handen, het geluid van een ronkende trekker en hongerige dieren, het beeld van koeien die gemolken worden. De mobiele zorgboerderij doet een beroep op ALLE zintuigen. Een bijzondere beleving die zowel activatie als ontspanning teweeg brengt en die mensen troost en blijdschap schenkt. Maar ook herkenning en zingeving biedt.
Diverse onderzoeken noemen in hun rapport de positieve invloeden van dieren en natuur op het herstel van stress en aandachtsmoeheid. Daarnaast stimuleert interactie met dieren beweging, ontwikkeling en bevordering in het maken van sociale contacten.

Welzijn staat voorop!

  • Kennis en kunde van dieren gewaarborgd door gedegen opleiding en ervaring (docent biologie en dierverzorging)
  • Erken de behoefte en grenzen van de dieren --> bescherming tegen stress
  • Juiste selectie en training
  • Kwaliteitswaarborg is een pre voor zowel de gezondheid van dieren als mensen
  • Communiceer op alle niveau's --> Gesproken communicatie = slechts 30% hiervan.
  • Verbinding d.m.v. dierondersteunende interventie
    Dieren communiceren niet d.m.v. gesproken taal. Dieren hebben geen oordeel en maken verbinding op basis van natuurlijk gedrag en energie. Veelal met meer succes als mensen.

Bel me gerust even op. Dan praten we verder!


 

 

De mensen die ik help zijn op zoek naar verbondenheid, beleving, prikkelingen en activatie. Ze willen graag dingen ervaren waar ze blij van worden en wat hen een gevoel van betekenis geeft. Wanneer men dit vervolgens ook kan delen, schept dit verbondenheid.

Mijn klanten willen graag kwaliteit leveren. Zij willen hun bewoners helpen door een positieve bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling, behoeften en levenskwaliteit. Zij streven naar een hoge zorgkwaliteit.
 

Zorginstellingen hebben ook te maken met personeelskrimping en beperkte middelen. Er wordt van hen gevraagd extra creatief om te gaan met de beperkte middelen die hen geboden wordt en daarbij hoge zorgkwaliteit te blijven leveren.

Graag help ik u hierbij door een bijzondere beleving naar uw locatie te brengen. Het voelt als een uitje en draagt bij aan de zorgkwaliteit van uw organisatie.

 

 

 

"WWekelijks genieten de bewoners van verpleeghuis Zonnekamp van het bezoek van Zorgboerderij Klein rosinkhof. Onder het genot van een kopje thee of koffie,kunnen de bewoners contact maken met de dieren,het aaien ,voeren en of knuffelen is een groot succes,en biedt een positief effect. Het beleven van plezier en ontspanning met de dieren,maakt het dat de bewoners zichtbaar genieten van deze activiteit.ekelijks genieten de bewoners van verpleeghuis Zonnekamp van het bezoek van Zorgboerderij Klein rosinkhof. Onder het genot van een kopje thee of koffie,kunnen de bewoners contact maken met de dieren,het aaien ,voeren en of knuffelen is een groot succes,en biedt een positief effect. Het beleven van plezier en ontspanning met de dieren,maakt het dat de bewoners zichtbaar genieten van deze activiteit".
Zorgcombinatie Noorderboog Zonnekamp

 

 

Onze Klanten

Zorggroep Noorderboog - Zonnekamp
Zorggroep Noorderbog - Schiphorst
ICare - Ceresstaete
ICare - Kloosterakker
ICare - Vierakkers
ICare - Altingerhof
ICare - Mulling
ICare - Herik
ICare - Dekelhem
ICare - Beurtschip
ICare - Altingerhoes
Interzorg - Anholt
Interzorg - De Wijde Blik
Interzorg - Nieuw Graswijk
Interzorg - Hendrik Kok
Interzorg - De Driemaster
Interzorg - Kornoeljehof
NNCZ - Eissenhouwerstraat
Zorggroep Noorderboog - Jan Thijs Seinenhof
ZuidOostZorg - Stellinghaven Oosterwolde
ZuidOostZorg - Stellinghaven Appelscha
ZuidOostZorg - Neibertilla
ZuidOostZorg - De Lijte
Partou Kinderopvang
Babbelz Kinderopvang

Klein Rosinkhof

Gebarentaal
Maak het verschil - Maak een gebaar!

Altijd al willen leren? Het kan nu! In Dwingeloo!
Kennismakingscursus NGT
Wekelijks  - totaal 7 lessen

Cursus mogelijk vanaf 6 personen

Routebeschrijving Contact opnemen
Ambachtelijke likeuren van Rosinkhof

Mobiele Zorgboerderij
Klein Rosinkhof

 

 
'We hebben een fantastische middag gehad, onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de komst van de dieren. De manier waarop het geheel werd gepresenteerd door Marjolein was veelomvattend, de boerderij beleving was goed te voelen en te merken. Voor herhaling vatbaar!'
 
Icare woonvoorziening Dekelhem te Gieten
Meer informatie